MDG

MDG

Toms Grønne hjørne

Grønne tanker og drømmer fra Hordaland

Hordaland -uten internasjonalt klima engasjement!

MiljøPosted by T. Tomren Wed, February 13, 2013 18:05:31

På tirsdagens møte i Fylkestingets Kultur- og ressursutvalg sto ”Strategi for internasjonalt arbeid 2013- 2016” på dagsordenen. I den forrige planen (2009-2013) var klima og miljø et hovedsatsingsfelt, men i forslaget til ny plan var dette ikkje lenger tilfelle.

Det er vanskelig å la være å tolke dette som noe annet en nedprioritering av arbeidet med miljø og klima. Jeg foreslo derfor at komiteen skulle ta klima og miljø inn igjen som hovedsatsningsfelt. Forslaget fra meg og MDG lød slik:
Fylkestinget ber om at planen og målsettingene revideres slik at internasjonalt samarbeid om miljø og klima bygges inn igjen som hovedmål og hovedprioritering i ”Strategi for internasjonalt arbeid 2013- 2016”.

Forslaget fikk bare støtte frå MDG og Krf, både Venstre, AP, H og FrP stemte imot.

Jeg må innrømme at eg er provosert over fylkeskommunens nedprioritering av miljø og klima. Flere av partiene på fylkestinget påstår at miljø og klima er viktige politiske områder. Spesielt gjelder dette partiet Venstre, som selv erklærer at miljø er ett av fire hovedområder for sin politikk. Det at de nå går inn for å fjerne dette som satsingsfelt innen internasjonal samarbeid, viser at posisjonsmakten er viktigere enn miljø og klima. Erklæringene er dessverre ikke verdt papiret de står på!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.