MDG

MDG

Toms Grønne hjørne

Grønne tanker og drømmer fra Hordaland

Det hev ei (raud) rose sprunge!

MiljøPosted by T. Tomren Thu, May 01, 2014 14:29:50

Gratulerer med 1. mai!

På samme tid som jeg gleder meg over alt som arbeiderbevegelsene over hele verden har oppnådd, gir dagen også ettertanke. Veien har vært brolagt med millioner av uskyldige drepte, ofte under dekke av at "det ...tener Folket eller Klassen". Ofte stod (og står) de med "Kapital" bak overgrepene, men like ofte har overgrep og drap vært utført i "Folkets navn". Selv de edleste motiv kan ende ut med voldelige ideologier og tyraniske ledere.

Jeg tror det viktig at folk flest tar 1. mai tilbake slik at den ikke får tilhøre en ensrettet ideologisk ( les. Marx inspirert fløy). Dagen fortener baksyn og framsyn, selvkritikk og kritikk av andre. I 2014 trenger vi en folkelig dag der vi sammen har fokus på hvordan vi skal fremme miljø-respekt, solidaritet, rettferd, likhet og frihet. Dette er verdier som er under press også i Norge om dagen både fra venstre og høyre. I dag kommer MDG i Bergen til å gå under parolen ja til 6 timers dag.

Tenk om 1. mai hadde vært en dag der alle politiske parti og hele organisasjonsfloraen kom ut for å markere og diskutere hvilken verdier de vil fremme. Da hadde vi fått en fargerik dag!

NB: Kirkens nødhjelo bruker dagen til å fokusere på en viktig kampanje med vekt på hvordan de globale handelssystemene ( og vår rikdom) er tuftet på underbetaling av arbeidere i sør. Kampanjen anbefales sterkt for hele det fargerike 1. mai. felleskapet.
se: http//sendenvekker.no

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.