MDG

MDG

Toms Grønne hjørne

Grønne tanker og drømmer fra Hordaland

Når Storeulv ber Andeby spise gullerøtter

KlimaPosted by T. Tomren Tue, April 15, 2014 12:48:25
Når Storeulv klandrer Andeby for å spise for lite gullerøtter har det liten troverdighet.

I de siste dagene har jeg sett SV-Henki få boltre seg på Tv 2 med et buskap om at politikerne i dag er god på ord men svikter på handling. Jeg kjenner at jeg blir provosert nedi hårrøttene når en SV-leder skamløst-uten å blunke- prøver å klandre de andre partiene for å være på festtalenivå på klima og at de ikke gjør noe når de har makt. SV satt med makten i 8 år. For å sitte med makt gikk de med på byggingen av norges største Co2 utslippspunkt på Mongstad. Dette medvirket til at Koyto avtalen ble verdiløs. Riksrevisjonssrapporten har avdekket at det hele tiden var klart at dette ikke var et miljøprosjekt, men et reint industriprosjekt. En uke etter valgkampen var tapt for SV gikk de ut med informasjonen om at det aldri ville bli noe rensing av Mongstad. Riksrevisjonen slår fast at dette var vist lenge. SV og AP og SP har med andre ord holdt hele det norske folk ved narr...noen av oss lot oss aldri narre og så at det var ulven som låg i sengen og ikke søte bestemor, etter valget i 2013 såg resten av Andeby også hvem som låg i sengen...men at SV når er skamløs nok til å klandre andre parti for å snakke og ikke gjøre..... med den historien de selv har...der når de bunnen. Det gir ikke troverdighet når Storeulv ber folk spise mer gullerøtter.


  • Comments(0)//mdg.tomren.info/#post16

Arbeiderpartiet - en miljøtrussel?

KlimaPosted by T. Tomren Sat, February 09, 2013 22:14:32
Arbeiderpartiet - en miljøtrussel?
I Norge har vi muligheten til å si ja til oljeutvinningsfrie områder. Vi har muligheten til å bruke våre kloke hoder og vårt økonomiske handlingsom på å etablere et bærekraftig næringsliv, og vi har muligheten til å ta vare på den siste store robuste torskestammen i verden.

En meningsmåling som ble kjent tidligere denne viser dessuten at lokalbefolkningen vil bevare Lofoten og Vesterålen som oljefrie områder. Derfor må det sies stopp for den grådige jakten etter mer olje og gass.
Arbeiderpartiets programkomitè er i utakt med både folket og fagmiljøene når de vil åpne for oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Disse havområdene er leveområdet til flere av verdens ti største fiskebestander, noen av Europas største fuglefjell og kilometerlange korallrev. Fiskere, forskere og fagdirektorater er enige – her er det for sårbart for oljeutvinning. Samtidig handler oljedebatten også om global solidaritet. Aldri har det hastet mer å få ned klimagassutslippene. For å unngå at både mennesker og økosystemer over hele kloden kastes ut i et livsfarlig klimaeksperiment, må to tredjedeler av de kjente reservene av fossil energi bli liggende i bakken. Da er det meningsløst å åpne de mest sårbare områdene vi har.
Det er korttenkt å legge til rette for økte utslipp i mange år fremover. For hvem skal gå foran og la oljen ligge, dersom ikke Norge gjør det? De Grønne reagerer, i likhet med Naturvernforbundet, også på at regjeringen vil åpne de sårbare områdene ved Jan Mayen og Barentshavet sørøst. Barentshavet og Lofoten er en del av det samme økosystemet, begge er oppvekstområder for de samme fiskeslagene. Vi må ikke sette kortsiktige næringsinteresser foran hensynet til evigvarende fiskeressurser og klodens fremtid.
Det er flaut å ha et regjeringsparti som er i utakt med både folket og fagmiljøene. Ingen nye områder på norsk sokkel bør åpnes for oljeutvinning.

  • Comments(0)//mdg.tomren.info/#post4

Elbil ikkje nett ein nyvinning?

KlimaPosted by T. Tomren Wed, February 06, 2013 23:51:39


For omlag 100 år sidan var elbilen ein reel utfordrar til bensinbilen, men den tapte... Klimaforliket som alle partiene på Stortinget jublar for vil ta bort fordelane til elbilane om det vert meir enn 100 000 på vegane eller om fem år....Stortinget vil dupere elbilane endå ein gong. MDG vil arbeide for å hindre dette. Vi er elbil partiet!

  • Comments(0)//mdg.tomren.info/#post3