nytt

nytt

Ting er ikke alltid A 4 i bushen:

bloggPosted by T. Tomren Friday, March 25 2011 20:41:09

I høst var jeg i en menighet som aldri hadde hatt besøk av prest. Den var fersk, grunnlagt for et år siden. Menigheten lå langt utenfor allfarvei, 1 1/2 times kjøring uten vei før vi kom frem.

”det er en mann som kjører her av og til når han skal se til kyrne sine, men han har en mindre bil enn du” beroliget evangelisten meg da han så at furene i pannen min ble dypere, før han pekte hvor jeg skulle kjøre videre mellom buskene.

Menigheten ligger i utkanten av ett viltreservat. Siste halvtimen måtte bilen stå, og vi gikk til fots inn i broussen. Trommer og sang varslet at vi var ventet. Det ble dåp, preike, nattverd, sang og dans. Da jeg spurte sa de at de levde av mais der, men jeg fikk innrømmelser senere om at det gikk mye krypskytter-kjøtt i grytene.

Men det som var mest spennende for meg var hvordan menigheten var blitt til.

”Jo, det var den muslimske høvdingen som hadde tatt initiativet til den.”

Jeg spurte høvdingen, og han forklarte : ”Det ble etter hvert mange kristne her , og jeg synes det var uforsvarlig at de reiste bort hele søndagen og lot kvinner og barn være ubeskyttet igjen her. Jeg gav dem 10.000CFA som startkapital, og bad dem bygge en kirke her”

For den som er tvil: Menighetsgrunnleggeren til høyre.

Høvdingen fortalt videre at han hadde tenkt å bli kristen i ungdommen, men så kom det ikke noen misjonær som kunne døpe han, så da ble han like godt muslim isteden.

”Vil du at jeg skal døpe og lære deg opp i den kristen tro nå? Aldri for seint! ” sa jeg.

Høvdingen smilte bredt: ” Nei, nå er jeg en gammel mann. Alle respekterer meg som en muslimsk leder, og hvis det hadde ryktes at jeg hadde forlatt islam, ville nok de andre muslimske lederne i området komme etter meg. Det er nok best at det er som det er.”

Men i kirken gikk han, NT hadde han, og en menighet hadde han grunnlagt. Da jeg skulle dra ga jeg ham hatten min og korset mitt. Han lovte å bære begge deler. Jeg tror han mente det òg…

Ikke alle menighetsgrunnleggere er like.

  • Comments(1)//blogg.tomren.info/#post197